Kinesio taping  er designet til at lette kroppens naturlige helingsproces, og samtidig yde støtte og stabilitet til muskler og led uden at begrænse kroppens bevægelighed. Desuden bevirker Kinesiotapen udvidet bløddelsbehandling/manipulation og vil forlænge resultaterne ved samtidig manuel behandling.

Kinesiotapen kan sidde på kroppen i op til en uge med fuld effekt og kan tåle vand og andre ydre påvirkninger.

Kinesiotapens anvendelse spænder fra behandling af børn til ældre patienter og kan anvendes ved en bred vifte af ortopædiske, sportsrelaterede, neurologiske og nogle medicinske tilstande. tapen bruges ofte i supplement til anden behandling og eller genoptræning.

Historie
Kinesiotape er udviklet af den japanske kiropraktor og kinesiolog Kenzo Kaze i 1973, der udviklede tapen ud fra ideen om at styrke kroppens selvhelbredende kræfter 24 timer i døgnet. Behandling med Kinesiotapen er let, ufarlig og effektiv.

Behandling
Rent praktisk virker kinesiotapen ved at at man påfører det elastiske kinesiotape på huden i forkellige mønstre og trækretninger alt afhængig af hvad man ønsker at opnår. Tapen vil herved trække i hudens strækreceptorer og derved bibringe et nyt signal til hjernen. Dette får hjernen til at ændre på muskelspændingsmønstret og derved leddets position. I dette sammenhæng skal man huske på, at huden er det største sanseapparat og er konstant i kontakt og kommunikation med hjernen. Ved selv den mindste påvirkning af huden vil hjernen reagere og adaptere.

Typisk benyttes kinesiotaping som et hjælperedskab til andre former for behandling.

Indikationer og virkningsområder

1. Korrigerer muskelfunktionen2. Forbedrer blod- og lymfecirkulationen

3. Til smerter

4. Reposition af sublukseret led

Hvornår kan det hjælp:
Kinesiotape kan anvendes af alle – har du nogle af følgende symptomer:
Tilbagevendende skader, som fx fibersprængninger
Irritation af svangsene, tennisalbue, runners knee etc.
Akutte skader
Hævelse i led eller andre steder i kroppen
Blå mærker, hæmatomer
Optimering af muskelfunktion og den muskulære balance
Som stabilisering af led fx ankel, knæ, eller håndled